La CUP demana la remunicipalització del servei de recollida d'escombreries

La CUP demana que no es prorrogui la concessió a l’empresa de neteja i recollida d’escombreries i que s’iniciïn els tràmits per la seva remunicipalització.

La formació veu amb molta preocupació el blindatge de les privatitzacions que esta fent la Paeria (Amb el suport dels grups de PP i CiU) a dos mesos de les eleccions municipals. Aquest servei es va privatitzar el 2006 sota el govern tripartit de PSC, ERC i ICV i es va atorgar a la UTE ILNET (formada per les empreses “Romero Polo” i “Sufi”) una concessió de 10 anys que finalitzava el proper any. Durant aquest període s’ha produït una constant precarització dels drets laborals de les treballadores i treballadors que va conduir a una vaga el 2010 (Més informació a aquí).

La CUP aposta per una municipalització plena dels serveis que, en l’actualitat, l’ajuntament ofereix en règim de concessió. Una municipalització que implica un control absolut de l’ajuntament sobre aquest servei i unes millors condicions de treball per als professionals que hi treballen.