La CUP denuncia al Síndic l'incompliment dels acords presos sobre Les Basses

La CUP denuncia davant del Síndic de Greuges de la Generalitat, Rafel Ribó, que l’Ajuntament de Lleida ha incomplert els acords presos sobre les Basses en els dos processos participatius que han tingut lloc a la ciutat. En ambdós casos, es va apostar unànimement per mantenir el Parc com espai públic i de lleure familiar.

El primer procés participatiu el va impulsar el propi ajuntament el mes de novembre de 2006. En una primera fase del procés, hi van treballar més de 50 tècnics del consistori i especialistes en comerç, turisme, botànica, jardineria, paisatgisme, sostenibilitat mediambiental, esport, urbanisme, economia i educació. El 2008, la segona fase del procés participatiu va comptar amb l’elaboració de 50.000 enquestes, així com reunions informatives i debats a cada barri, amb la participació de 3.000 persones i més de 150 entitats, entre associacions de veïnes i veïns, entitats del món de l'esport, la cultura, l'educació i els col•legis professionals.

Posteriorment, l’any 2013 es va dur a terme l’Audiència Pública, impulsada per la CUP, amb la participació de diferents entitats, com La Roja, Arran, IPCENA, SEPC, Ateneu Popular de Ponent, el Centre Excursionista de Lleida, l’Ocell Negre i la pròpia CUP.

Davant d’aquests fets, la CUP ha decidit denunciar davant del Síndic de Greuges que l’Ajuntament incompleix la voluntat popular i aposta per tirar endavant un parc d’oci familiar, dedicat als Barrufets i que costarà uns 47 milions d’euros.