La CUP exigeix l’aturada de la privatització de les Basses

La Candidatura d’Unitat Popular de Lleida exigeix l’aturada immediata de la licitació del concurs per a la creació d'un parc temàtic sobre els barrufets a Les Basses. Segons la formació, aquest fet es produeix dos mesos abans de les eleccions municipals i, per tant, el govern municipal intenta bindar-se així la privatització de l’espai davant dels canvis que suposarà la propera comtessa electoral.

Aquesta privatització, a més, contravé la voluntat popular expressada en els dos processos participatius duts a terme, tant per l’Ajuntament de Lleida com per la ciutadaniaEl primer procés participatiu el va impulsar el propi ajuntament el mes de novembre de 2006. En una primera fase del procés, hi van treballar més de 50 tècnics del consistori i especialistes en comerç, turisme, botànica, jardineria, paisatgisme, sostenibilitat mediambiental, esport, urbanisme, economia i educació. El 2008, la segona fase del procés participatiu va comptar amb l’elaboració de 50.000 enquestes, així com reunions informatives i debats a cada barri, amb la participació de 3.000 persones i més de 150 entitats, entre associacions de veïnes i veïns, entitats del món de l'esport, la cultura, l'educació i els col•legis professionals.

Posteriorment, l’any 2013 es va dur a terme l’Audiència Pública, impulsada per la CUP, amb la participació de diferents entitats, com La Roja, Arran, IPCENA, SEPC, Ateneu Popular de Ponent, el Centre Excursionista de Lleida, l’Ocell Negre i la pròpia CUP.En ambdós processos es va apostar unànimement per mantenir Les Basses com espai públic i de lleure familiar.

La CUP ha portat l’incompliment per part de l’Ajuntament de Lleida dels acords presos sobre el Parc de les Basses al síndic de Greuges de la Generalitat de Catalunya, el senyor Rafael Ribó el març d’aquest any.