La CUP felicita les entitats del tercer sector per la modificació de l’ordenança de civisme

Després de que ahir es fes públic que la Paeria durà  a terme una modificació de l’Ordenança de civisme per desvincular infraccions i exclusió social, arran del treball de diverses entitats del tercer sector, la CUP vol felicitar la feina feta per aquestes entitats que demostren, un cop més, que el treball de base i la mobilització es necessària pel canvi social.

Cal recordar que aquesta modificació es duu a terme després de que el Parlament de Catalunya, en el marc del Ple de la pobresa i la desigualtats, aprovés el 13 de març una resolució que, a proposta de la CUP-AE, on es demanava 'instar als municipis a promoure la revisió de les ordenances de civisme i dels plans de seguretat a fi que no accentuïn l’estigmatització i penalització de persones en situació de major vulnerabilitat i pobresa.

Des de la seva aprovació per part del tripartit lleidatà (PSC, ERC i ICV), el 2007, la CUP va dur a terme una llarga lluita contra aquest text denunciant la estigmatització i criminalització de la pobresa que s’hi feia en el seu contingut. Unes accions que van consistir en la presentació de nombroses al·legacions al text i finalment la impugnació als tribunals, davant la Secció 5a de la Sala contenciosa del TSJC que en va anul·lar alguns articles.

Des de la CUP ens felicitem d’aquesta modificació que ens dona la raó i que mostra un cop més la força de la societat civil organitzada com eina de canvi.

A Lleida, el 22 de setembre de 2014