Notícies de Lleida

Setembre del 2006. Una colla d’activistes de diversos moviments socials, estudiantils i sindicals ens apleguem al voltant de la idea de bastir una candidatura d’unitat popular a la ciutat de Lleida. Sense cap experiència política prèvia a nivell municipal a la motxilla i, això sí, molta il·lusió per afrontar el repte de les nostre primeres eleccions municipals, el maig de 2007. Ens passem un any (!) debatent el programa i preparant el primer assalt, que a nivell quantitatiu se saldarà amb 1.030 vots per la llista de la CUP.

Lâ??11 de setembre recorda el sacrifici de milers de catalans i de catalanes que defensaren, després dâ??un setge salvatge de tretze mesos, la ciutat de Barcelona de lâ??ofensiva de les tropes borbòniques. La caiguda de la capital cata...
Seguint la crida de la Marea Blanca per tal de dur a terme d'al·legacions massives al Consorci, avui la diputada de la Candidatura d’Unitat Popular al Parlament de Catalunya, Isabel Vallet, ha presentat al Departament de Salut de Lleida 20 folis d’al·legacions contra el consorci Sistema Integral de Salut (SIS) Lleida-Pirineus. Unes al·legacions a la totalitat que no pretenen la modificació de determinats aspectes dels estatuts del nou ens sinó la seva supressió i retirada immediata.
L’Assemblea Territorial de la CUP de Ponent i Pirineus, vol manifestar el seu suport explícit i incondicional a la feina de construcció d’unitat popular que esta duent a terme la Marea Blanca en defensa de la sanitat pública i contra el Consorci Sanitari que la pretén privatitzar.
La CUP ha fet públic aquest divendres 27 de març que té acordades i tancades llistes a 7 capitals de comarca de Ponent i Pirineus: Les Borges Blanques (Garrigues), Balaguer (Noguera), Sort (Pallars Sobirà), Cervera (La Segarra), Tàrrega (Urgell), Solsona (Solsonès) i Lleida (Segrià). Val a dir que a la ciutat de Balaguer, la CUP concorrerà conjuntament i en coalició amb Procés Constituent (PC) i que a la ciutat de Lleida, ha promogut i participa activament en la candidatura àmplia de la “Crida per Lleida”. A les llistes que presentarà a les diverses capitals de comarca cal afegir-hi diverses llistes més arreu de la demarcació: la Torre de Capdella (Pallars Jussà) i Soriguera (Pallars Sobirà), Alpicat (Segrià), Bellpuig (Urgell) i Biosca (La Segarra), municipis on la CUP també hi serà present el 24 de maig.
La CUP demana que no es prorrogui la concessió a l’empresa de neteja i recollida d’escombreries i que s’iniciïn els tràmits per la seva remunicipalització.
La Candidatura d’Unitat Popular de Lleida exigeix l’aturada immediata de la licitació del concurs per a la creació d'un parc temàtic sobre els barrufets a Les Basses. Segons la formació, aquest fet es produeix dos mesos abans de les eleccions municipals i, per tant, el govern municipal intenta bindar-se així la privatització de l’espai davant dels canvis que suposarà la propera comtessa electoral.
La CUP denuncia davant del Síndic de Greuges de la Generalitat, Rafel Ribó, que l’Ajuntament de Lleida ha incomplert els acords presos sobre les Basses en els dos processos participatius que han tingut lloc a la ciutat. En ambdós casos, es va apostar unànimement per mantenir el Parc com espai públic i de lleure familiar.
La CUP exigeix que es retiri la “ruta de la mili” La CUP exigeix que es retirin d’immediat els panells que ha col·locat el Ministerio de Defensa en cinc punts del parc científic de Gardeny que formen l’anomenada “ruta de la mili” i que l’Ajuntament rebutgi de manera contundent la proposta de creació d’un centre d’interpretació del servei militar en aquest espai.
Aquest proper divendres 6 de març es presenta a Lleida el darrer llibre de Xavier Díez 'Anatomia d'una ruptura. Espanya, Catalunya, 1975-2014'. Us convidem a participar de la presentació que tindrà lloc al cafè Beat (Doctora Castells, 36) a les 19:00.

Pàgines