Fem fora els vestigis de la dictadura franquista


La Candidatura d’Unitat Popular de Lleida, en el trenta-unè aniversari de la mort del dictador i l’inici del final de la dictadura franquista amb l’adveniment de la transició espanyola, vol recordar novament a l’Ajuntament de Lleida que la ciutadania exigeix la retirada de tots els vestigis de l’antic règim. 



La Candidatura d’Unitat Popular considera que a dia d’avui la nostra ciutat es troba encara plena de simbologia feixista de l’antic règim, amb plaques, monuments i nomenclatura franquistes que omplen encara els nostres carrers i ens recorden cada dia que la nostra ciutat encara no ha passat pàgina d’aquest període històric.  



Així mateix, entenem que un Ajuntament que es fa dir catalanista i d’esquerres té el deure i l’obligació de retirar immediatament i sense més dilacions tota aquesta nomenclatura i resta de vestigis, tal i com l’hi exigeix la ciutadania. No pot ser que les nostres institucions 31 anys després de la mort del dictador, es neguin encara a netejar els nostres carrers de restes d’aquest obscur periode i encara menys i com a succeït en la nostra ciutat en ple segle XXI, que encara es bategin carrers de nova construcció amb noms de reconeguts feixistes locals, com és el cas del carrer Casimiro Sangenís, el passat any 2004. 



Aprofitem doncs, per expressar el nostre suport i recolzament als i les membres de l’Assemblea de Joves de Lleida (AJLL), que mantenen des de fa temps activada una campanya per l’eliminació del Monolit feixista de la Plaça Cervantes i ens sumem a la seva iniciativa per exigir-ne l’immediat enderroc sense esperar a l’inici d’unes suposades obres de reforma que es poden allargar en el temps. No es pot permetre ni un dia més l’homentage que aquest monuments representa, al cor mateix de la ciutat, a la dictadura i l’opressió nacional i social del nostre poble. Emplacem al tripartit municipal a no allargar més aquesta ofensa a la nostra memòria i dignitat com a poble i abatre’l d’una vegada, i fer-ho deixant clar que l’enderroc es fa per motivacions polítiques i no urbanístiques o decoratives.